19 ℃

Matthijs van Nieuwkerk: “Eerst RTL-medewerkers weerbaarder maken”

Matthijs van Nieuwkerk: “Eerst RTL-medewerkers weerbaarder maken”
Foto: Jan van Dasler / Shutterstock.com

HILVERSUM - Matthijs van Nieuwkerk gaat aan de slag bij RTL. De gewezen presentator gaat onder meer het personeel van de zender coachen.

Van Nieuwkerk was in de afgelopen jaren betrokken bij omroep BNNVARA en de Onderzoekscommissie Gedrag en Cultuur van de NPO. Vanaf 1 januari geeft Van Nieuwkerk weerbaarheidstraining bij RTL Nederland. “RTL-medewerkers moeten grenzen durven stellen en zich verdedigen als iemand over die grenzen heengaat”, legt Van Nieuwkerk uit. “Het is heel belangrijk dat je als medewerker tegen een meerdere durft te zeggen: ‘nu ga je te ver’ en ‘dit gedrag accepteer ik niet van je’.”

Volgens Van Nieuwkerk hebben ook de presentatoren van RTL nog veel te leren. “Er zit zeker talent bij RTL, maar ze zien teveel door de vingers”, aldus de sympathieke televisiecoryfee. “Als iemand tijdens de uitzending een foutje maakt, dan wordt daar veel te gemakkelijk overheen gestapt. Zo van: ‘Tja, kan gebeuren’. Met zo’n houding kom je nergens. Je moet mensen op de studiovloer echt harder aanpakken. Laat ze duidelijk voelen dat foutjes niet worden getolereerd. Ik zal in de komende weken laten zien hoe dat in de praktijk werkt.”

 
Deel dit artikel: