21 ℃
Bosma pleit voor karaoke-avond:

“Blij dat Kamerleden kiezen voor gezelligheid”

“Blij dat Kamerleden kiezen voor gezelligheid”
Foto: Jeroen Meuwsen Fotografie / Shutterstock.com

DEN HAAG - “De Kamer heeft duidelijk gekozen voor gezelligheid in plaats van saaie debatten. Ik zal laten zien dat politiek en feest heel goed te combineren zijn”, zei PVV’er Martin Bosma bij zijn benoeming tot voorzitter van de Tweede Kamer.

Bosma werd donderdag met een kleine meerderheid gekozen tot nieuwe Kamervoorzitter. Bij zijn kandidaatstelling hamerde Bosma vooral op gezelligheid. Hij wil ‘een zekere luchtigheid’ in de Tweede Kamer. “Een bitterballetje en een pilsje tijdens het debat moeten gewoon kunnen”, beloofde Bosma eerder deze week.

Nu hij daadwerkelijk tot Kamervoorzitter is gekozen, is wat hem betreft alles mogelijk. “Ik heb van een aantal Kamerleden vernomen dat ze graag wat dansbare muziek in de Tweede Kamer zouden willen. Dat ga ik regelen”, aldus Bosma. “De feestdagen staan voor de deur, het kan wat mij betreft niet gek genoeg. Ik zou het bijvoorbeeld heel leuk vinden als we de jaarwisseling samen in de Tweede Kamer zouden vieren. Mijn zwager heeft een karaoke-installatie. Het dak mag eraf, wat mij betreft.”

 
Deel dit artikel: