23 ℃

Marten de Roon haalt uit naar het Nederlands Elftal: “Ze missen een type Marten de Roon”

Marten de Roon haalt uit naar het Nederlands Elftal: “Ze missen een type Marten de Roon”
Foto: Jeroen Meuwsen Fotografie / Shutterstock.com

ZEIST - Natuurlijk had hij ook zijn mond kunnen houden. Maar Marten de Roon zou Marten de Roon niet zijn als hij zijn felle kritiek op het abominabele spel van Oranje tegen Oostenrijk achterwege zou laten. De middenvelder van Atalanta, die vanwege een spierblessure het EK aan zich voorbij moest laten gaan, laat op sociale media weten dat het Nederlands Elftal niet verder zal komen dan de achtste finales en legt tevens haarfijn uit waarom dat zo is.

“Hoewel het tegen Polen en Frankrijk nog niet zo opviel, hebben we in de wedstrijd tegen Oostenrijk duidelijk gezien waarom het spel zo dramatisch was”, schrijft De Roon. “De slag moet altijd gewonnen worden op het middenveld, maar dit gebeurt niet. Natuurlijk doen spelers als Schouten, Veerman en Reijnders wel op hun manier hun best, maar het zijn geen spelers van het kaliber Marten de Roon, om maar eens iemand te noemen. Zo’n type voetballer ontbreekt momenteel bij Oranje, waardoor het spel niet sprankelend is om naar te kijken. En geloof me, dan worden het opeens negentig akelig lange minuten.”

De Roon vervolgt dat het Nederlands Elftal er daarom goed aan doet om de achtste finale tegen Roemenië met een behapbare nederlaag schriftelijk af te doen: “Als we een complete vernedering tegen de Roemenen kunnen voorkomen, waarom zouden we dat dan niet doen? Iedereen weet nu al dat we met minstens drie goals verschil eraf gaan. Zelfs de bondscoach, want Koeman heeft dit met zijn uitstekende wiskundeknobbel al lang ingecalculeerd.”

Tot slot zegt De Roon dat hij het spijtig vindt dat het pijnlijke verlies tegen de Oostenrijkers zo sterk samenhangt met het ontbreken van een type middenvelder die afgelopen seizoen bijvoorbeeld een Europa League met zijn club heeft gewonnen. “Laten we voor Nederland hopen dat zo’n degelijke, bepalende speler er bij een volgend eindtoernooi weer bij kan zijn”, aldus De Roon.

 
Deel dit artikel: