23 ℃

Koeman blij met zijn wiskundeknobbel: “Met zwak Roemenië in achtste finale zijn mijn berekeningen exact uitgekomen”

Koeman blij met zijn wiskundeknobbel: “Met zwak Roemenië in achtste finale zijn mijn berekeningen exact uitgekomen”
Foto: kivnl / Shutterstock.com

MüNCHEN - Door de winst van Georgië op Portugal speelt Nederland in de achtste finale van het EK tegen Roemenië. Nederland treft zeker geen favoriet voor de Europese titel. Ook zit Nederland aan de meest gunstige kant van het schema. Volgens bondscoach Ronald Koeman heeft dit alles te maken met zijn wiskundeknobbel.

De achtste finale van Nederland tegen Roemenië is dinsdag om 18:00 uur. “Dat we tegen Roemenië spelen, is voor mij absoluut geen verrassing”, glundert bondscoach Koeman. “Ik heb me een paar weken geleden vastgebeten in het schema van het EK en kwam erachter dat we de laatste poulewedstrijd met 3-2 moesten verliezen om Roemenië te treffen. Dus dat hebben we gedaan.”

Volgens Koeman was het nog een heel karwei om tot de juiste berekening te komen: “Ik heb in het half uur dat ik me over het schema boog bijna een heel bierviltje vol gekrabbeld met allerlei formules. Ik rekende uit dat Georgië met 2-0 van Portugal zou winnen. Daardoor moesten wij met 0-0 gelijkspelen tegen Frankrijk. Vooral ook omdat Portugal met 3-0 van Turkije zou winnen en Roemenië in hun poule met 1-1 gelijk zou spelen tegen Slovakije.”

Ondanks het feit dat de berekeningen van Koeman exact blijken te kloppen, rekent hij zich niet rijk: “We spelen in de achtste finale tegen een zwakke tegenstander, maar we moeten realistisch blijven: ik heb berekend dat wij zijn zo matig zijn dat Roemenië ons volledig van de mat speelt.”

 
Deel dit artikel: