Maike (31) let goed op haar man: “Bier? Nee, dat krijgt hij niet”

Maike (31) let goed op haar man: “Bier? Nee, dat krijgt hij niet”
Foto: Shift Drive / ESB Professional / El Nariz / Shutterstock.com

Vrouwen letten steeds beter op de gezondheid van hun man. En dat is nodig, want uit onderzoek blijkt dat mannen niet voor zichzelf kunnen zorgen. De 31-jarige Maike Brinke is begonnen aan een intensief trainingsprogramma voor haar man Chris. 

Chris kreeg een beginnend buikje. “Dat is het moment waarop ik ingreep”, zegt Maike. “Ik ben precies gaan bijhouden hoeveel hij dronk en rookte. Daarna heb ik zijn roer resoluut omgegooid. Er gaat niets meer door zijn slokdarm zonder mijn toestemming.”

Om te beginnen legde Maike haar man een alcoholverbod op. “Chris dronk niet superveel, maar hij wilde ’s avonds nog weleens een flesje bier uit de koelkast pakken. Dat mag dus nu niet meer. Bier is uitsluitend voor de visite”, zegt Maike streng. “Twee avonden per week mag Chris televisiekijken. Ik heb een lijstje gemaakt van programma’s die voor hem geschikt zijn. Op de andere avonden gaat hij direct na het werk een flink stuk wandelen. Dat is beter voor zijn gezondheid. Hij heeft ook geen keus, want ik doe de deur niet open.”

Maike is trots op het resultaat. “Chris is nu veel fitter. Hij was wel een beetje gepikeerd, omdat hij niet meer naar de vrijdagmiddagborrel mag. Daar werd bier gedronken en dat willen we niet, hè Chris?” Chris knikt en neemt een slokje wortelsap. “En volgende week stopt Chris met roken, anders stop ik met Chris.”

 
Deel dit artikel: