17 ℃

Lilian Marijnissen met 94% herkozen als SP-leider: “Gelukkig geen Noord-Koreaanse uitslag”

Lilian Marijnissen met 94% herkozen als SP-leider: “Gelukkig geen Noord-Koreaanse uitslag”
Foto: Nancy Beijersbergen / Shutterstock.com

Op een partijcongres van de SP in Amersfoort is Lilian Marijnissen met maar liefst 94 procent van de stemmen herkozen als lijsttrekker. Daarmee is nog net een Noord-Koreaanse uitslag voorkomen.

SP-partijvoorzitter Jannie Visscher is duidelijk opgelucht als tijdens het partijcongres bekend wordt gemaakt dat Lilian Marijnissen met 94 procent van de stemmen is herkozen tot lijsttrekker: “Dit is een heerlijk resultaat. Overweldigend, maar toch geen Noord-Koreaanse uitslag. In Noord-Korea zou het namelijk ondenkbaar zijn dat een enkeling het gore lef zou hebben om niet op de zittende kandidaat zou stemmen. In onze zeer democratische SP kan dat gewoon.”

Lilian Marijnissen straalde van oor tot oor na haar herbenoeming: “Vanaf mijn vierde jaar heb ik dag in dag uit gestreden om de leider te worden van deze mooie partij. Nooit had ik durven dromen dat het me ook zou lukken. Hoe mooi is het dan dat 94 procent van de partijraad mij na vijf nederlagen op rij toch blijft steunen? Waarschijnlijk voelen onze leden hoe bijzonder het is om als nobody uit Oss toch een glansrijke carrière in de politiek te kunnen opbouwen.”

 
Deel dit artikel: