15 ℃
Hoe gaat het nu met...

Lilian Marijnissen blijkt nog steeds actief in de politiek

Lilian Marijnissen blijkt nog steeds actief in de politiek
Foto: Dutchmen Photography / Shutterstock.com

De naam Lilian Marijnissen zal niet meer bij iedereen een belletje doen rinkelen. De dochter van voormalig SP-leider Jan Marijnissen maakte ooit een veelbelovende start in de landelijke politiek. Daarna werd het stil rond de sympathieke Brabantse. Wat doet Lilian Marijnissen nu? Wij zochten het uit.

“Sommige SP-stemmers zullen mij misschien nog kennen van vroeger. Maar wat veel mensen niet weten, is dat ik nog steeds actief ben in de politiek”, verklapt Lilian Marijnissen als we haar vragen naar haar huidige bezigheden. “Als je heel goed kijkt naar beelden uit de Tweede Kamer, kun je me zien zitten, helemaal achterin.”

“Kijk, op een enkele losse opmerking na doe ik natuurlijk al jaren niet meer echt mee in het debat, maar de politiek heeft nog steeds mijn interesse”, vertelt Marijnissen. “Het zal de meeste mensen ontgaan zijn, maar mijn partij bestaat ook nog steeds. Dit weekend ben ik zelfs herkozen tot lijsttrekker!”

Na al die jaren blijkt Lilian Marijnissen de politiek dus nog steeds zijdelings te volgen. Is er een kans dat we in de Tweede Kamer nog iets van haar zullen horen? “O, die vraag overvalt mij een beetje”, zegt ze na een lange denkpauze. “Ik heb daar eigenlijk nooit over nagedacht. Gek hè? Je weet nooit wat de toekomst precies brengt. Het zou natuurlijk heel raar zijn als ik na jaren van stilte ineens met een idee of een voorstel zou komen, maar ik sluit zeker niets uit.”

 
Deel dit artikel: