12 ℃

Leven zonder Facebook… kán dat wel?

Steeds meer Facebook-leden zeggen hun account op. De reden is de vergaande privacyschending van het advertentienetwerk. Maar is leven zonder Facebook überhaupt mogelijk? Neuroloog Jan Troffel denkt van niet.

Foto: Sylv1rob1 / Shutterstock.com / iStockPhoto – Getty Images

Het advertentienetwerk Facebook ligt zwaar onder vuur, omdat het bedrijf de privacy van gebruikers onvoldoende beschermt. Het bedrijf Cambridge Analytica verzamelde de persoonlijke gegevens van 50 miljoen Facebookschaapjes en verkocht die aan het campagneteam van Donald Trump. Voor veel gebruikers was dat een reden om Facebook vaarwel te zeggen.

Neuroloog Jan Troffel waarschuwt Facebookverlaters voor de gevolgen. “Leven zonder Facebook is tegenwoordig helaas niet meer mogelijk. Waar haal je anders je nieuws, memes en vrienden vandaan?”, aldus de arts.

Troffel bestudeerde de gezondheid van mensen in de middeleeuwen, toen Facebook nog niet bestond. “Die mensen hadden vaak tyfus, de pest en scheurbuik. Dat moeten we niet meer willen”, zegt Troffel. “In die tijd werden mensen vaak niet ouder dan 40, puur door een gebrek aan kattenplaatjes op hun tijdlijn.”

 
Deel dit artikel: