14 ℃

Wetenschapper: “Leonardo DiCaprio was nooit aan boord van Titanic”

Wetenschapper: “Leonardo DiCaprio was nooit aan boord van Titanic”
Foto: Denis Makarenko / Shutterstock.com

Een schandaal rond Leonardo DiCaprio houdt de gemoederen flink bezig. Een Franse wetenschapper beschuldigt de acteur van identiteitsfraude en vergaande misleiding. 

In de documentaire ‘Titanic’ uit 1997 wekt DiCaprio de indruk aan boord te zijn geweest, toen het gelijknamige schip ten onder ging. Maar volgens wetenschapper Theodore Lemaire zijn de beelden in scène gezet.

Lemaire onderzocht twee jaar lang wat er precies met de Titanic is gebeurd. Hij ontdekte dat het stoomschip niet in 1997, maar al in 1912 is gezonken. “Op het moment van de ramp was Leonardo DiCaprio nog niet eens geboren. Het is dus onmogelijk dat hij tijdens die fatale reis daadwerkelijk aan boord was”, aldus de wetenschapper.

De reden waarom Leonardo DiCaprio de beelden vervalste is niet duidelijk. “Mogelijk probeerde hij een schadevergoeding op te strijken”, zegt Lemaire. “Hij loog trouwens ook over zijn identiteit. Op de beelden doet hij zich voor als Jack, maar in zijn paspoort staat toch echt Leonardo DiCaprio.”

Het is niet de eerste keer dat Leonardo DiCaprio in opspraak is. In 2013 zou hij als malafide beurshandelaar op Wall Street onder een valse naam miljoenen dollars hebben verduisterd. Ook daar zijn beelden van.

 
Deel dit artikel: