19 ℃

Laura: “Ik schaam me voor Nederland”

Laura Paters is woedend. In de afgelopen weken werd ze bedolven onder nare reacties. “Ja, er zaten zelfs doodsbedreigingen bij. Het is diep triest. In wat voor land leef ik eigenlijk?”, vraagt ze zich af.

Laura-schaamt-zich-voor-NederlandVorige maand kwam Laura voor het eerst in het nieuws. Samen met haar beste vriendin Hanifah deed ze mee aan de islamitische vastenmaand ramadan. “We leven met elkaar in één land. De integratie moet wel van twee kanten komen, toch?”, zei Laura in een interview op deze site.

Naar aanleiding van dit artikel werden Laura en Hanifah bestookt met duizenden negatieve reacties van lezers. “Ik werd uitgemaakt voor dom blondje, landverrader en allerlei dingen die ik niet eens durf te herhalen. Alleen maar omdat ik mijn mening gaf. Dan denk ik: Waarom zeg je dat? Wat hebben Hanifah of ik jou misdaan?”

“Hanifah is pas net in Nederland. Ze dacht dat hier aardige, tolerante mensen wonen. Maar dit kan ik haar niet uitleggen. Ooit was ik trots op Nederland. Nu schaam ik me voor mijn land”, zucht Laura. Zowel Laura als Hanifah overwegen aangifte te doen van de bedreigingen. “Ze zullen nu wel zwijgen, die lafaards. Maar nu ga ik eten, het is Suikerfeest”, zegt Laura.

laura-pater-reactie-1

 
Deel dit artikel: