21 ℃

“Elke Nederlander moet meedoen aan de ramadan”

Als je niet meedoet aan de ramadan, ben je geen goede Nederlander. Dat vindt de 22-jarige Laura Paters uit Zaandam. Samen met haar beste vriendin Hanifah is zij begonnen aan de traditionele islamitische vastenmaand.

elke-Nederlander-moet-meedoen-aan-de-ramadanTijdens de ramadan mogen moslims niet eten, niet drinken en niet vrijen tussen zonsopgang en zonsondergang. Laura is zelf geen moslim, maar werd door haar islamitische vriendin Hanifah overgehaald om mee te doen. “Er wonen meer dan een miljoen moslims in Nederland. De ramadan is daarom net zo belangrijk als bijvoorbeeld Kerstmis, of Pasen”, zegt Laura.

Volgens Laura is het belangrijk voor de integratie dat alle Nederlanders meedoen aan de ramadan. “Het is een kwestie van solidariteit. We leven met elkaar in één land. De integratie moet wel van twee kanten komen, toch?”

De slanke blondine ziet nóg een voordeel van de ramadan: “De meeste Nederlandse vrouwen zijn veel te dik. Een maandje vasten werkt goed tegen die vette Hollandse patatpens”, lacht ze.

LEES OOK: Laura: “Ik schaam me voor Nederland”

 
Deel dit artikel: