23 ℃

Kwartfinale Nederlands Elftal ook bij concert Taylor Swift op groot scherm te volgen

Kwartfinale Nederlands Elftal ook bij concert Taylor Swift op groot scherm te volgen
Foto: Brian Friedman / Shutterstock.com

AMSTERDAM - Het is een organisatorisch besluit dat op zeer wisselende reacties stuit: tijdens het derde en laatste concert van Taylor Swift in de Johan Cruijff Arena zal de kwartfinale van het Nederlands Elftal tegen Turkije op een groot scherm getoond worden. Dat melden bronnen rond de Arena waar het enorme scherm inmiddels al klaarstaat.

“Fantastisch!”, reageert Oranjefan Erik (48) op de beslissing. “Mijn dochters verheugen zich al maandenlang op het concert van Taylor Swift, dus ik hield er eigenlijk al rekening mee dat ik de kwartfinale moest missen. Heel fijn om te merken dat de organisatie het beste wil voor iedereen.”

Swiftie Suzan (20) vindt het daarentegen schandalig dat een voetbalpot zomaar haar concert mag verpesten: “Dit slaat toch helemaal nergens op! Ik moet er niet aan denken om commentator Jeroen Grueter straks te horen kwekken door een prachtig nummer als ‘Blank Space’. Verschrikkelijk!”

Foto: Sopotnicki / Shutterstock.com

Het enorme scherm dat zaterdagavond boven het podium wordt gehesen.

Een woordvoerder laat weten dat het zeker geen gemakkelijk besluit was: “Taylor Swift is een groot artiest die zeker de onverdeelde aandacht van haar publiek verdient, maar in dit geval weegt het landsbelang toch zwaarder. Het Nederlands Elftal strijdt in een cruciale wedstrijd tegen Turkije voor een plek in de halve finale van het EK. Daarnaast is de Johan Cruijff Arena in de eerste plaats nog altijd een voetbalstadion. Wij hopen dat de Swifties en het Oranjelegioen er samen een onvergetelijke avond van kunnen maken.”

 
Deel dit artikel: