11 ℃

Kroegbaas Ronald (46) is nu ’s avonds hersenchirurg: “Wat moet ik anders?”

Foto: O Akira / Kreatorex / Shutterstock.com

Horecaondernemers worden opnieuw hard geraakt door de coronamaatregelen. Omdat horecabedrijven al om 17:00 uur dicht moeten, lopen de ondernemers veel inkomsten mis. Kroegbaas Ronald Blaasman probeert als hersenchirurg nog wat bij te verdienen.

Overdag staat Ronald zoals gewoonlijk nog achter de toog van café Het Wapen van Schark. “Er komen nog een paar stamgasten, maar dat levert bijna geen omzet op. Dan moet je als ondernemer creatief zijn”, vertelt hij.

Om toch de kost te kunnen verdienen, klust Ronald ’s avonds bij als hersenchirurg. “Ik wil niet gaan leunen op noodsteun, daar ben ik te trots voor. Zelf je broek ophouden, zo ben ik opgevoed. Via een maatje van mij kwam ik bij UMC Meppel terecht. Daar konden ze nog wel wat handjes gebruiken, dus doe ik nu in de avonduren een paar hersenoperaties. Wat moet ik anders?”

“Nee, leuk is het niet”, zegt Ronald terwijl hij een schedel openzaagt. “Vies werk ook. Tussendoor ouwehoer ik een beetje met de anesthesist, om het gezellig te houden. En met een biertje erbij voelt het dan toch alsof ik in de kroeg sta.”

 
Deel dit artikel: