16 ℃

Ondernemers klaar voor vijfde graai uit steunfonds

Foto: Photographee.eu / Shutterstock.com

De overheid deelt miljarden uit aan bedrijven die door de coronacrisis zijn getroffen. Nu veel bedrijven ’s avonds moeten sluiten, kunnen ondernemers rekenen op een nieuwe ronde overheidssteun. Voor sommige bedrijven is het al de vijfde keer dat ze geld uit de belastingpot mogen halen.

Voor ondernemers is er bijvoorbeeld de NOW-regeling. Op de website van het UWV is precies te zien welke bedrijven met belastinggeld overeind worden gehouden. Zo kreeg banketbakkerij Schep BV € 10.878,-, Besems Uitvaartverzorging BV € 801,- en De Speld BV € 86.311,-.

Ook rasondernemer Bart Malburgen staat weer klaar om zijn bedrijfsrisico neer te leggen bij de belastingbetaler. Het bedrijf van Malburgen deed ‘iets met faxen’, maar door de coronacrisis is de handel in nieuwe faxapparaten helemaal ingestort. “Voor ondernemers als ik is de noodsteun van de overheid echt een geschenk”, zucht de ondernemer. “Ik ben helaas genoodzaakt om de hele dag met een biertje op de bank te hangen, maar dat wordt gelukkig wel gecompenseerd.”

Bang dat zijn bedrijf failliet gaat, is Malburgen niet: “In een crisis als deze moet je weten waar je je hand moet ophouden. Daaraan herken je de echte ondernemer.”

 
Deel dit artikel: