16 ℃

Koninklijk paar in Zweden: “Hier is echt he-le-maal niks aan de hand”

Koninklijk paar in Zweden: “Hier is echt he-le-maal niks aan de hand”
Foto: Ronald Wilfred Jansen / Shutterstock.com

Koning Willem-Alexander en koningin Máxima zijn voor een driedaags staatsbezoek in Zweden. Het koninklijk paar wil met eigen ogen zien dat er in Zweden niets aan de hand is.

Willem-Alexander vloog het regeringsvliegtuig zelf naar de Zweedse hoofdstad Stockholm. Daar werd het koninklijk paar welkom geheten door de Zweedse kroonprinses Victoria en prins Daniel, met wie de koning niets te bespreken had.

“Goed om hier zonder enige aanleiding te zijn”, zei Willem-Alexander na aankomst. “Zweden is een land dat momenteel niet in oorlog is. Er is ook geen crisis of een andere urgente kwestie. De betrekkingen tussen Zweden en Nederland zijn al heel lang prima. Alles gaat gewoon z’n gangetje. Er is helemaal niks aan de hand. Kortom, alle reden voor een staatsbezoek.”

Onderdeel van het staatsbezoek is een ontmoeting met de Zweedse koning Carl Gustaf en koningin Silvia, met wie ook niets te bespreken is. Over drie weken gaan koning Willem-Alexander en koningin Máxima weer op staatsbezoek, dan in Griekenland waar ook niets aan de hand is.

 
Deel dit artikel: