21 ℃

Koning weigert ontslag minister Kuipers: “Hij blijft gewoon zitten”

Koning weigert ontslag minister Kuipers: “Hij blijft gewoon zitten”
Foto: RVD / Paul Tolenaar / Martijn Beekman / D66 / Wiki Commons

DEN HAAG - Demissionair minister Ernst Kuipers hoeft er voorlopig niet op te rekenen dat koning Willem-Alexander hem ontslag verleent. Kuipers diende zijn ontslag in, omdat hij een nieuwe baan heeft in het buitenland. Maar volgens koning Willem-Alexander komt daar niets van in.

Ernst Kuipers is sinds 2022 minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Woensdagmiddag verzocht hij koning Willem-Alexander om hem ontslag te verlenen, maar daar gaat de koning niet op in. “Nee. Nee hoor, daar gaan we niet aan beginnen. Kuipers heeft al een prima baan met een prima salaris, ik zie geen reden voor hem om op te stappen”, aldus de koning.

Eigenlijk wilde Kuipers aan de slag met een nieuwe baan in het buitenland, maar dat gaat dus niet door. “Stel je voor dat iedereen zomaar zou kunnen opstappen. Dat zou een mooie boel worden”, aldus Willem-Alexander. “Ik kan toch ook niet ineens iets anders gaan doen? Je bent als minister een bepaalde verplichting aangegaan en daar moet je je aan houden, vind ik. Kuipers blijft gewoon zitten totdat ik zeg dat hij mag gaan. Zo werkt dat.”

 
Deel dit artikel: