17 ℃

Koning pleit bij staatsbezoek aan Zweden voor goedkope, zelf in elkaar te zetten meubeltjes

Koning pleit bij staatsbezoek aan Zweden voor goedkope, zelf in elkaar te zetten meubeltjes
Foto: Marsan / Ronald Wilfred Jansen / Shutterstock.com

Het staatsbezoek van koning Willem-Alexander en koningin Máxima aan Zweden begint zijn vruchten af te werpen. Koning Willem-Alexander was tijdens het staatsbezoek vooral onder de indruk van de Zweedse innovaties op het gebied van woninginrichting.

Koning Willem-Alexander bracht in Zweden een bezoek aan een bedrijf dat bouwpakketten voor meubels verkoopt. “Dat is werkelijk uniek”, aldus Willem-Alexander. “Hier in Zweden worden meubels als losse onderdelen verkocht. Klanten zetten de meubels thuis zelf in elkaar. Op die manier bespaart men kosten en daardoor kunnen de meubels voor een relatief laag bedrag worden aangeboden.”

Volgens koning Willem-Alexander is het idee mogelijk ook in Nederland toepasbaar: “Door de hoge inflatie hebben veel Nederlandse gezinnen moeite om de eindjes aan elkaar te knopen. Maar intussen moet wel het huis worden ingericht. Ik kan me voorstellen dat deze formule, waarbij consumenten zelf de assemblage voor hun rekening nemen, ook in Nederland uitkomst kan bieden.”

Na de rondleiding in het bedrijf kregen koning Willem-Alexander en koningin Máxima een typisch Zweedse lunch aangeboden, bestaande uit traditionele halflauwe gehaktballetjes.

 
Deel dit artikel: