13 ℃

Koning Charles niet naar Frankrijk: “De kipkerrie schijnt daar verschrikkelijk te zijn”

Koning Charles niet naar Frankrijk: “De kipkerrie schijnt daar verschrikkelijk te zijn”
Foto: ITS / Shutterstock.com

De Britse koning Charles zou aanstaande zondag naar Frankrijk afreizen, maar ziet daar op het laatste moment vanaf. De erbarmelijke voedselomstandigheden in Frankrijk zijn volgens hem de hoofdoorzaak van zijn afzegging.

Koning Charles zou aanstaande zondag zijn eerste officiële staatsbezoek als koning afleggen. Een officieel staatsbanket in het paleis van Versailles was onderdeel van het bezoek. Maar na de voedselvergiftiging bij het Nederlands Elftal heeft Charles besloten om de reis te cancelen.

De kipkerrie-affaire van het Nederlands Elftal is volgens Charles een belangrijke reden voor het afzeggen van het bezoek: “Als het luxueuze vijfsterrenhotel waar de Nederlandse voetballers in verblijven al geen fatsoenlijke maaltijd kan klaarmaken, vrees ik al helemaal voor de catering bij de Franse president Macron. Wie zegt mij dat de croissantjes niet beschimmeld zijn en de wijn niet zuur?”

Koning Charles is 74 en kampt al enige tijd met een broze gezondheid. Uit veiligheidsoverwegingen kiest de koning ervoor om in Engeland te blijven en zich te houden aan zijn dieet van fish & chips met een goede pint Guinness.

 
Deel dit artikel: