11 ℃

Kipkerrie, shoarma of tequila waarschijnlijk boosdoener ziekte bij Nederlands Elftal

Kipkerrie, shoarma of tequila waarschijnlijk boosdoener ziekte bij Nederlands Elftal
Foto: Piotr Piatrouski / Shutterstock.com

Maar liefst vijf spelers van het Nederlands Elftal moesten donderdag plotseling ziek naar huis. De oorzaak is nog niet geheel duidelijk, maar waarschijnlijk komt het door kipkerrie, shoarma, of tequila.

Oranje trainde deze week in Frankrijk voor de EK-kwalificatiewedstrijd van vrijdagavond. Meerdere spelers voelden zich niet lekker en moesten het trainingskamp verlaten. Volgens Ronald Koeman een surrealistische ervaring. “Afgelopen nacht zag ik rond half vier een paar jongens boven de pot hangen bij nachtclub Chez Nous. Dat voorspelde al weinig goeds”, aldus de bondscoach.

Hoewel de bondscoach nog niet met zekerheid kan zeggen waardoor zijn spelers ziek zijn geworden, heeft hij wel vermoedens: “De kipkerrie was behoorlijk pittig, dus daar zijn flink wat halve liters bier bij gedronken. Misschien is dat niet goed gevallen. Maar ik sluit ook niet uit dat de flessen tequila de boosdoener zijn. Dat viel na alle whisky die we eerder hadden gedronken niet bij iedereen even goed. Maar goed, ik wil niet meteen de vinger wijzen, want het kan ook zijn dat de shoarmaschotels die we rond 01:00 uur hebben verorberd te vettig waren. Het enige wat ik wel zeker weet is dat we de komende dagen alleen nog maar frikandellen eten. Als professionals moeten we het zeker voor het onzekere nemen.”

 
Deel dit artikel: