KLM overweegt inzet van luchtballonnen om Schiphol te ontlasten

Foto: Volodymyr Goinyk / Bjorn Keith / Shutterstock.com

Vliegmaatschappij KLM wil haar vloot uitbreiden met vijftien heteluchtballonnen. Met de inzet van de ballonnen hoopt KLM de luchthaven Schiphol te ontlasten.

Op Schiphol ontstond in de meivakantie een enorme chaos. De luchthaven kon de vele vakantiegangers niet aan. “Nu we weten dat Schiphol overbelast is, moeten we op zoek naar andere manieren van vervoer. Daarbij wordt ook gekeken naar de heteluchtballon”, aldus KLM.

Volgens KLM biedt de inzet van ballonnen veel voordelen: “In de toekomst willen we niet meer afhankelijk zijn van Schiphol. Een heteluchtballon heeft geen luchthaven nodig om te kunnen landen en opstijgen. Als het op Schiphol te druk is, kunnen we eenvoudig uitwijken naar een weiland in de buurt. Dat hoef je met een Boeing of Airbus niet te proberen.”

De ballonnen bieden ieder plaats aan vijf passagiers en een gezagvoerder. Volgens KLM heeft elke ballon een vliegbereik van dertig tot veertig kilometer, afhankelijk van de wind: “Het enige nadeel van luchtballonnen is dat je nooit precies weet wanneer je vertrekt en waar je terechtkomt. Maar dat geldt eigenlijk voor alle KLM-vluchten.”

 
Deel dit artikel: