23 ℃

Kamerlid Gräper eist duidelijkheid: “Ik hoor geruchten dat ik staatssecretaris ben”

Kamerlid Gräper eist duidelijkheid: “Ik hoor geruchten dat ik staatssecretaris ben”
Foto: YT CC

DEN HAAG - D66-Kamerlid Fleur Gräper heeft fel gereageerd op geruchten over haar functie. Tijdens een debat in de Tweede Kamer werd Gräper herhaaldelijk staatssecretaris genoemd.

“Ik hoor steeds meer geruchten dat ik staatssecretaris van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap ben. Ik wil weten of die geruchten juist zijn. Ik herken mij er in elk geval niet in”, aldus Gräper.

Gräper werd meermaals staatssecretaris genoemd in een Kamerdebat over de ordeverstoring door pro-Palestijnse activisten tijdens een concert van Lenny Kuhr. Volgens de Tweede Kamer was de reactie van de staatssecretaris te zwak.

“Allereerst wil ik een duidelijkheid over de vraag of ik inderdaad de staatssecretaris ben. En zo ja, sinds wanneer”, verdedigde Gräper. “Vrijwel niemand in Nederland heeft ooit van mij gehoord, dus het lijkt mij hoogst onwaarschijnlijk dat ik zo’n belangrijke functie bekleedt. En áls ik staatssecretaris ben, wat ik betwijfel, waarom heeft niemand daar dan iets van gemerkt? Laat de Kamer dat maar eens uitleggen.”

 
Deel dit artikel: