18 ℃

Kabinet versoepelt maatregelen: begrafenissen worden weer gezellig

Foto: YT CC

Premier Rutte en minister De Jonge hebben dinsdagavond in een persconferentie neerdere versoepelingen aangekondigd. Vooral begrafenissen kunnen door de versoepelingen weer ouderwets gezellig worden.

Vanaf woensdag 28 april mogen weer meer mensen naar een begrafenis. Nu is het aantal mensen dat bij een begrafenis aanwezig mag zijn gelimiteerd tot 50, maar dat aantal wordt verhoogd tot 100.

Volgens Paul Krabbenveld, beter bekend als de huiliehuilie-clown, is dit geweldig nieuws voor iedereen die bij een begrafenis betrokken is: “Als begrafenisclown ben ik blij dat ik weer voor meer mensen mag optreden. Een gedeelde lach is immers een dubbele lach.”

Ook begrafenisondernemer Annette Meerval is blij dat ze weer meer mensen mag ontvangen: “De meeste mensen overlijden maar één keer. Het is toch doodzonde als je dan niet iedereen kan uitnodigen die je lief is? We zagen in het afgelopen jaar dat er echt een grafstemming hing bij de koffietafel. Het was onmogelijk om er nog een beetje sfeer in te krijgen met zo weinig mensen. Nu we kunnen opschalen naar 100 bezoekers denk ik dat een begrafenis weer echt een uitje gaat worden met ouderwetse gezelligheid. Vergeet niet dat veel families alleen bij elkaar komen op begrafenissen.”

 
Deel dit artikel: