21 ℃

Japan bevestigt: “Maan inderdaad oninteressante brok steen”

Japan bevestigt: “Maan inderdaad oninteressante brok steen”
Foto: Helen Field / Shutterstock.com / ISAS/JAXA

TOKIO - De maan is inderdaad een oninteressante, strontvervelende brok steen. Dat hebben Japanse wetenschappers bevestigd na de landing van de maanlander SLIM (Smart Lander for Investigating Moon).

Het Japanse ruimtevaartuig landde vrijdagavond op het maanoppervlak. Japan is daarmee het vijfde land dat tot de conclusie komt dat er op de maan werkelijk niets interessants te vinden is. “Kort na de landing stuurde de maanlander de eerste foto’s naar de aarde”, zegt Hitoshi Kuninaka van de Japanse ruimtevaartorganisatie. “De foto’s bevestigen waar we eigenlijk al bang voor waren. Vijftig jaar na de maanlanding van de Amerikanen is de maan nog steeds hetzelfde oninteressante stuk steen als toen.”

“Tegen beter weten in hebben we de maan nog een kans gegeven”, zegt de Japanse ruimtevaartorganisatie. “Neil Armstrong (de eerste mens op de maan, red.) noemde de maan in 1969 al een ‘dood, ambitieloos kutding’. En helaas moeten we constateren dat dat nog steeds zo is.”

Japan betwijfelt of de maanmissie een vervolg krijgt: “We praten over een oersaaie berg steen en stof waarop al jaren geen ene rotflikker gebeurt. Als we dat willen zien, kunnen we net zo goed naar Lelystad.”

 
Deel dit artikel: