23 ℃
Spannend

Henk Krol wil graag weten welke functie hij krijgt in het nieuwe kabinet

Henk Krol wil graag weten welke functie hij krijgt in het nieuwe kabinet
Foto: Dutchmen Photography / Shutterstock.com

DEN HAAG - “Ik ga uit van een ministerspost, maar het kan ook om een andere hoge positie gaan. Zodra ik de bevestiging heb, laat ik het u weten”, zegt de 74-jarige politicus Henk Krol. Waar veel andere politici al hebben gehoord welke functie ze krijgen in het nieuwe kabinet, is het voor Krol nog even afwachten.

Er worden steeds meer namen bekend van de ministers en staatssecretarissen in het nieuwe kabinet. Zo wordt Femke Wiersma de nieuwe minister van Landbouw en wordt Gideon van Meijeren genoemd als nieuwe minister van Justitie. Henk Krol weet nog niet zeker welke ministerspost hij krijgt. We treffen hem in Den Haag, waar hij alvast de pers te woord staat.

“Het duurt inderdaad wat langer dan ik had verwacht, maar ik ga ervan uit dat Dick (Schoof, aankomend premier, red.) druk aan het overleggen is. Ik kan me voorstellen dat meerdere ministeries graag met mij willen werken”, aldus Krol.

Krol is nu nog lid van BVNL, een partij die bij de laatste verkiezingen geen zetels kreeg en zeker niet deelneemt aan het nieuwe kabinet. “Het is inderdaad mogelijk dat ik nog even van partij moet wisselen, maar dat zie ik niet als een probleem”, zegt Krol. “Voor nu laat ik het hierbij. Ik verwacht namelijk elk moment een telefoontje.”

 
Deel dit artikel: