22 ℃
'Voorspelbaar'

Van der Plas teleurgesteld: BBB moet minister van Landbouw leveren

Van der Plas teleurgesteld: BBB moet minister van Landbouw leveren
Foto: Jeroen Meuwsen Fotografie / Shutterstock.com

DEN HAAG - BBB-leider Caroline van der Plas is op z’n zachtst gezegd ‘not amused’ nu haar partij gevraagd is om de nieuwe minister van Landbouw te leveren. “Het is allemaal zo voorspelbaar”, klaagt Van der Plas.

In Den Haag wordt druk gewerkt aan de invulling van de ministersposten en staatssecretariaten. De verschillende functies zijn inmiddels over de vier coalitiepartijen verdeeld. De BoerBurgerBeweging van Caroline van der Plas moet de minister voor Landbouw aanwijzen. “Dit is precies waar ik al bang voor was”, aldus Van der Plas.

“Het is allemaal zó fantasieloos”, moppert Van der Plas. “Alleen omdat wij toevallig het woordje ‘boer’ in onze partijnaam hebben, moeten wij de minister van Landbouw leveren. En de minister van Migratie komt van de PVV. Het getuigt van een slaapwekkende voorspelbaarheid.”

"Er zijn veel belangrijkere zaken waar wij óók een mening over hebben."
Caroline van der Plas, BBB

Van der Plas had haar bewindspersonen liever in een andere rol gezien: “Iedereen wordt het voortdurende gezeur van de boeren een keer zat. Dat geldt ook voor ons. Er zijn veel belangrijkere zaken waar wij óók een mening over hebben.”

Dus de BBB zal de minister van Landbouw niet leveren? “Jawel, Femke Wiersma gaat het doen, maar wel met tegenzin”, zegt Van der Plas. “En ik eis dat ze over een tijdje mag promoveren naar Financiën, of Justitie.”

 
Deel dit artikel: