20 ℃

Henk Krol biedt zich aan als nieuwe verkenner: “Ik heb een enorme afstand tot de politiek”

Henk Krol biedt zich aan als nieuwe verkenner: “Ik heb een enorme afstand tot de politiek”
Foto: Dutchmen Photography / Shutterstock.com

DEN HAAG - Na de terugtrekking van Gom van Strien heeft inmiddels een nieuwe verkenner zich aangeboden. Het gaat om de 73-jarige Henk Krol.

De verkenner zal namens de PVV op zoek gaan naar mogelijke coalitiepartners. De keuze voor Van Strien kreeg eerder veel kritiek, omdat hij te dicht bij de politiek zou staan en bovendien beschuldigd was van fraude. Wilders beloofde op zoek te gaan naar een verkenner met meer afstand tot de politiek. “En dan kom je vanzelfsprekend bij mij uit”, aldus Henk Krol.

Krol noemt zichzelf ‘een droomkandidaat’ voor de functie van verkenner: “Ik heb een enorme afstand tot de politiek. Ik het verleden heb ik weleens wat geprobeerd in de politiek, maar dat stelde eigenlijk niets voor. Als een man die boven de partijen staat, ben ik geknipt voor de functie van verkenner.”

Wilders wil binnen enkele uren een beslissen wie de nieuwe verkenner gaat worden. “Ik verwacht ieder moment een telefoontje”, aldus Krol. “Maar mocht de keuze niet op mij vallen, wat ik mij bijna niet kan voorstellen, dan ben ik ook beschikbaar voor een andere functie binnen de PVV, of bij een andere partij met zetels.”

 
Deel dit artikel: