18 ℃

Hele dag nog geen celebrity overleden

Showbizzredacties slaan alarm over het feit dat de hele dag nog geen beroemdheid is overleden. Journalisten spreken van “een bijzonder moeilijke dag”. Een uur geleden stond de teller nog altijd op nul.

Foto: Wiki Commons / GFDL

Maandag nog overleden maar liefst twee grote sterren. In de ochtend overleed Prodigy-zanger Keith Flint en even later stierf acteur Luke Perry. Maar dinsdag overleed helemaal niemand. “Heel vervelend allemaal. De planning kan wat doodgaan betreft echt beter”, zegt showbizzredactrice Diana Kommers.

Zolang niemand overlijdt, wordt het volgens Kommers een hele klus om de shownieuwsrubrieken gevuld te krijgen. “Ik denk dat de redactie van Shownieuws echt een probleem heeft. En het zou me niet verbazen als De Telegraaf pagina’s leeg moet laten. Jammer, maar het is niet anders.”

Kommers hoopt dat in de loop van de avond alsnog een celebrity komt te overlijden. “Ik hoop dat 2019 weer zo’n topjaar wordt als 2016. Toen overleden Prince, David Bowie en George Michael. Dat was geweldig voor de kijkcijfers. Intussen houd ik maar de twitterpagina van Keith Richards in de gaten. Misschien gebeurt er nog een wonder.”

 
Deel dit artikel: