Hassan wint weer medaille: “Goede keuze dat ik twee maanden geleden ben gestopt met roken”

Foto: Celso Pupo / Shutterstock.com

Sifan Hassan heeft weer medaille gepakt voor Nederland. Een gezondere levensstijl lijkt ten grondslag te liggen aan haar olympische topprestatie.

Na haar gouden medaille op de 5.000 meter heeft Sifan Hassan ook op de 1.500 meter een medaille weten te winnen. Ditmaal was het een bronzen medaille. Meerdere medailles winnen op de Olympische Spelen is een absoluut unicum. Volgens de Nederlandse atlete hebben haar prestaties alles te maken met haar nieuwe gezonde levensstijl. Vooral het stoppen met roken lijkt een belangrijk onderdeel van haar succes te zijn.

Hassan was nog aan het nahijgen toen een reporter haar vroeg hoe ze zich voelde na het behalen van weer een medaille: “Eerlijk gezegd vind ik het een tikkeltje teleurstellend. Uiteraard is een tweede medaille op de Olympische Spelen een geweldige prestatie, maar ik hoopte op meer. Zeker nu ik twee maanden geleden ben begonnen met gezonder leven. Maar dit is weer een leermomentje. De volgende keer denk ik dat ik drie maanden voor de Spelen al ga stoppen met roken.”

 
Deel dit artikel: