21 ℃

Groeiende groep andersdenkenden gelooft dat Toren van Pisa eigenlijk recht staat

Groeiende groep andersdenkenden gelooft dat Toren van Pisa eigenlijk recht staat
Foto: PhotoFires / Shutterstock.com

PISA - Steeds meer mensen zijn ervan overtuigd dat de Toren van Pisa recht staat. Deskundigen vinden dat een zorgwekkende ontwikkeling. Alleen al in Italië geloven zo’n veertigduizend andersdenkenden niet dat de toren scheef is.

De Toren van Pisa is een van de beroemdste bouwwerken van Italië. De toren werd tussen 1173 en 1372 gebouwd en staat zo’n vijf graden uit het lood. De toren zou vanaf het begin al scheef staan, maar volgens een groeiende groep andersdenkende Italianen is dat een leugen. Volgens hen is niet de toren scheef, maar de aarde eromheen.

“De Toren van Pisa staat helemaal niet scheef. Dat is wat ze ons willen laten geloven. Al bijna negenhonderd jaar wordt deze grove leugen in stand gehouden door onder de msm en het Italiaans Bureau voor Toerisme. Word wakker mensen!”, schreeuwt zelfbenoemd torenexpert Gianno Ribolta tegen zijn vier miljoen volgers op YouTube.

Via zijn YouTube-kanaal roept Ribolta mensen op om naar Pisa te komen en zelf onderzoek te doen: “Als je je hoofd vier graden naar rechts kantelt, dan zie je dat de toren eigenlijk kaarsrecht is en alles eromheen scheef. Je ziet het pas als je het door hebt.”

 
Deel dit artikel: