God bestaat helemaal niet. Onderzoekers van de universiteiten van Harvard en Oxford komen na een jarenlange studie tot die conclusie. Het gerechtshof in Rome stelt een strafrechtelijk onderzoek in naar de rol van Jezus. Mogelijk wordt Hij door de Romeinen opnieuw vervolgd.
De onderzoekers hebben onder meer vastgesteld dat het onmogelijk is om in zeven dagen de aarde te scheppen: “Met de huidige technologie zou zo’n project minstens 30 jaar in beslag nemen. Bovendien zouden de kosten niet op te brengen zijn. Het is volkomen ongeloofwaardig dat één man dit een paar duizend jaar geleden binnen een week zou hebben gerealiseerd en dat ook nog eens binnen budget. In de administratie van God zijn geen bonnen van aannemers gevonden. Eigenlijk had de schepping Europees aanbesteed moeten worden.”
De schepping van de eerste mens kunnen de onderzoekers echter niet helemaal uitsluiten: “Met de huidige stamceltechnieken is het mogelijk om een mens te kweken uit biefstuk, maar we betwijfelen of men destijds al op de hoogte was van die technologie.”
Ook veegt het onderzoek de vloer aan met wonderen en het verhoren van gebeden: “Om zulke verschijnselen mogelijk te maken, zou God moeten beschikken over een enorme geheime organisatie, die overal ter wereld gebeden afluistert en wonderen laat geschieden. Wij hebben geen enkel bewijs gevonden dat zo’n organisatie bestaat. Tenzij de NSA eigenlijk voor God werkt en niet voor de Amerikaanse overheid.”
In het Vaticaan is geschokt gereageerd op het nieuws. Paus Franciscus laat in een verklaring weten dat De Heilige Stoel zich beraadt over de toekomst: “Aut nos suscitabit nos, Allah noster ut deus vel secundum intentionem”, briest de paus.
Er bestonden al langere tijd twijfels over het bestaan van God. Zo zetten wetenschappers en filosofen als Charles Darwin, Friedrich Nietzsche en Richard Dawkins de afgelopen eeuwen regelmatig vraagtekens bij het bestaan van God, maar werden hun bezwaren altijd weggewuifd. In de middeleeuwen werden andersdenkenden zelfs vervolgd en ter dood veroordeeld. De onderzoekers hopen nu dat deze mensen worden gerehabiliteerd en hun nabestaanden schadeloos worden gesteld.