20 ℃

Flippo nu 12 bitcoin waard

Foto: Brucevdk / Wiki Commons CC

Wie in de jaren ’90 flink had geïnvesteerd in flippo’s was nu schathemeltje rijk geweest. De waarde van de kartonnen munt steeg vandaag tot maar liefst 12 bitcoin.

De flippo werd in 1995 in geïntroduceerd en was toen vrijwel niets waard. “Destijds geloofde niemand in de kartonnen currency. Flippo’s werden gezien als speelgoed. Je kreeg ze toen gratis bij een zak chips, bij wijze van spreken. Absurd, als je er nu over nadenkt”, aldus beleggingsdeskundige Robert Weinbehr.

Wie nog een paar flippo’s op zolder heeft liggen kan er maar beter heel zuinig op zijn. De koers van de flippo steeg begin dit jaar plotseling met 500 procent. Daarna ging het hard. De chipscoin, zoals de flippo ook wel wordt genoemd, zal naar verwachting nog veel verder in waarde stijgen.

Eric Trebbeboom werd in ons land de eerste flippomiljonair. “In de jaren ’90 kocht ik mijn eerste flippo’s”, vertelt hij. “Veel mensen stapten toen in flippo’s om er snel rijk mee te worden. Ik zag het meer als een belegging voor de langere termijn. Ik heb nog steeds vierhonderd flippo’s in de kluis liggen. Reken maar uit.”

 
Deel dit artikel: