25 ℃

Feyenoord-supporter doneert nier aan club

De liefde van Rotterdammer John Hopketel voor zijn favoriete voetbalclub Feyenoord gaat ver. Om Feyenoord in deze moeilijke tijden te steunen staat John een nier af aan de club.

Foto: iStockPhoto – Getty Images – OcusFocus – Nieuwspaal

John (32) is nog herstellende van de operatie. Vrijdagmiddag werd zijn linker nier verwijderd. Een geschenk voor Feyenoord. “Ik ben al mijn hele leven Feyenoordfan in hart en nieren. Ook nu het wat minder gaat. Ik had twee gezonde nieren. Daarvan kan ik er best eentje afstaan voor de club”, zegt hij.

Na het opstappen van trainer Jaap Stam nam Dick Advocaat zijn functie over. Dat is tijdelijk, want de Rotterdammers willen dat Dirk Kuyt volgend jaar hoofdtrainer wordt. Als het aan John ligt, krijgt Kuyt daarbij de beschikking over zijn linker nier.

John laat trots zijn litteken zijn. “De pijn valt eigenlijk best mee. Als supporter moet je wat over hebben voor je club, toch?”

Zodra hij uit het ziekenhuis is, wil John het orgaan aan de club overhandigen: “Ik hoop dat Feyenoord mijn gebaar op prijs stelt. Dat Dirk Kuyt straks op de Coolsingel met mijn nier staat te zwaaien, daar droom ik van.”

 
Deel dit artikel: