19 ℃

Fanclubdag Pieter Omtzigt druk bezocht: “Voor mij symboliseert hij hoop”

Fanclubdag Pieter Omtzigt druk bezocht: “Voor mij symboliseert hij hoop”
Foto: mestock / Krakenimages.com / Jeroen Meuwsen Fotografie / Shutterstock.com

De fanclub van Kamerlid Pieter Omtzigt groeit hard. Bij de fanclubdag in Schagen waren vrijdagmiddag enkele honderden bezoekers aanwezig. “Voor mij is hij veel meer dan een politicus. Hij is de vader die ik nooit gehad heb”, zegt Omtzigt-fan Anja Timperd.

Een groepje Omtzigt-fans staat rond een kraampje met Omtzigt-artikelen. Omtzigt-t-shirts, Omtzigt-armbandjes en Omtzigt-dekbedovertrekken. Het gaat allemaal als warme broodjes over de toonbank. “Mensen willen alles hebben waar hij op staat. Deze spullen helpen om het gedachtegoed van Omtzigt over de wereld te verspreiden”, zegt Anja. “Ik ben de hele dag met Omtzigt bezig. Wat begon als een hobby is inmiddels mijn dagtaak geworden. Ik sta ermee op en ik ga ermee naar bed. Letterlijk, want hij hangt ook boven mijn bed”, lacht ze.

“Ik was al fan van Pieter toen hij nog bij het CDA zat”, vertelt Anja. “Pieter is een heel belangrijk deel van mijn leven geworden. Een leven zonder Pieter Omtzigt kan ik me eigenlijk niet meer voorstellen. Voor mij symboliseert hij hoop. Hoop op een betere toekomst. Kijk, de wereld is in de afgelopen jaren een nare plek geworden. Er is zoveel oorlog, haat en verdriet. Maar gelukkig is er Pieter Omtzigt. Ik geloof oprecht dat de wereld een mooiere plek wordt als we allemaal proberen wat meer Omtzigt te zijn.”

 
Deel dit artikel: