Familie overleden Navalny ontroerd door lieve tweets van Nederlandse politici

Familie overleden Navalny ontroerd door lieve tweets van Nederlandse politici
Foto: Dutchmen Photography / Jeroen Meuwsen Fotografie / Shutterstock.com / Mitya Aleshkovskiy / Wiki Commons CC BY-SA 2.0

ODINTSOVSKY - De familie van de overleden Russische oppositieleider Aleksej Navalny is ontroerd door alle lieve tweets en facebookberichten van Nederlandse politici. “Aleksej zou heel erg trots zijn als hij zou zien hoe populair hij was in Den Haag”, aldus Oleg Navalny, de broer van de overleden oppositieleider.

Vrijdag werd bekend dat de 47-jarige Navalny plotseling was gestorven. Vrijwel direct kwamen Nederlandse politici met een reactie op X, voorheen Twitter. Onder meer Tweede Kamerlid Jimmy Dijk noemde de dood van Navalny ‘een groot verlies’. “Voor ons als nabestaanden betekent zo’n bericht heel veel. Het is wel de fractieleider van de SP die zoiets schrijft. Dat geeft toch troost”, aldus de broer van Navalny.

Behalve SP-fractieleider Jimmy Dijk rouwden ook Mirjam Bikker (ChristenUnie), Dilan Yesilgöz (VVD) en Wopke Hoekstra (CDA) mee met de familie Navalny. “Wij zijn als nabestaanden echt vereerd door deze berichten”, zegt Oleg Navalny namens de familie. “Ik zag zelfs een lief bericht van Henk Krol. Dat betekent heel veel voor ons.”

 
Deel dit artikel: