23 ℃
Trieste primeur bij Nederland - Zweden

Eerste supportersrellen bij EK Vrouwenvoetbal

Eerste supportersrellen bij EK Vrouwenvoetbal
Foto: Sergei Bachlakov / Shutterstock.com

Een trieste primeur in het vrouwenvoetbal. Rond de EK-wedstrijd van Nederland tegen Zweden heeft zich de eerste supportersrel in de geschiedenis van het vrouwenvoetbal voorgedaan.

Buiten het stadion in Sheffield ging het vlak voor de wedstrijd mis. Een supporter van de Oranjeleeuwinnen kreeg ruzie met een Zweedse supporter, naar verluidt omdat zij hetzelfde jurkje droeg. Toen één van de vrouwen een opmerking maakte over de mascara van de ander liep de situatie uit de hand.

Volgens de politie trokken de twee supporters elkaar aan de haren en werd er gekrabd. Ook werd over en weer met kussens geslagen. Beide vrouwen raakten niet gewond. Voorafgaand aan het incident zouden de twee vechtersbazinnen flink wat muntthee hebben gedronken.

De politie heeft geen goed woord over voor het gedrag van de twee supporters. “Dit gedrag valt op geen enkele manier goed te praten”, aldus een woordvoerder op een persconferentie. “Wij zullen niet toestaan dat het toernooi wordt verziekt door een klein groepje relschopsters.”

 
Deel dit artikel: