22 ℃

Eddy (52) wordt ineens minister: “Ik zat vanmorgen nog gewoon op de heftruck”

Eddy (52) wordt ineens minister: “Ik zat vanmorgen nog gewoon op de heftruck”
Foto: Alinabuphoto / Shutterstock.com

DEN HAAG - De 52-jarige Eddy van Hijum kan het nog maar nauwelijks geloven. “Vanmorgen zat ik nog gewoon op de heftruck. Nu ben ik ineens minister. Dat is natuurlijk wel een beetje raar”, lacht hij.

Eddy werd geboren in Delft en groeide op in het Friese Woudsend. Al zo lang hij zich kan herinneren, werkt hij als heftruckchauffeur. Namens NSC wordt hij minister van Sociale Zaken in het kabinet Schoof. Wij spraken Eddy over zijn opvallende carrièremove.

Behendig stuurt Eddy zijn heftruck tussen de stellingen door. “Ik werk al zo’n 35 jaar hier in het magazijn. Met veel plezier, mag ik wel zeggen. Ik ken Pieter (Omtzigt, red.) van de sportschool. We groetten elkaar wel en zo, maar verder ging ons contact niet. Ik was dan ook heel verbaasd toen hij vroeg of ik minister wilde worden.”

"Ik heb eigenlijk niet zo veel met politiek."
Eddy van Hijum, aankomend minister

Vrijdag zit Eddy voor het laatst op de heftruck, want volgende week wordt hij beëdigd als minister van Sociale Zaken. “Ja, wie had dat gedacht hè? Ik minister! Hilarisch!”, buldert hij. “Ik heb eigenlijk niet zo veel met politiek. Ik weet ook nog niet wat ze precies bedoelen met ‘sociale zaken’. Dat moet ik allemaal nog uitzoeken. Maar mijn vrienden vinden mij altijd heel sociaal, dus ik denk dat het wel goedkomt.”

 
Deel dit artikel: