20 ℃
'Tijd voor een nieuwe generatie'

Dylan Coppers (9) stelt zich kandidaat als lijsttrekker van D66

Dylan Coppers (9) stelt zich kandidaat als lijsttrekker van D66
Foto: Dikushin Dmitry / Shutterstock.com

De 9-jarige Dylan Coppers heeft zich kandidaat gesteld voor het lijsttrekkerschap van D66. Wie is deze ambitieuze Leidschendammer, waar momenteel iedereen in politiek Den Haag over praat?

Tegen de krant zegt Coppers dat het tijd is voor een nieuwe generatie die wat minder ballast uit het verleden met zich meesleept en open en onbevangen probeert de zaken op te lossen. “Ik denk dat Nederland behoefte heeft aan nieuw nieuwe energie, iemand die met een frisse blik aankijkt tegen de uitdagingen waar ons land momenteel mee te maken heeft”, aldus Coppers.

Is Coppers met amper negen jaar niet wat jong voor de landelijke politiek? “Die vraag krijg ik wel vaker”, lacht hij. “Nee, beslist niet. Ons land kampt met problemen waar mijn generatie part noch deel aan heeft. Die onschuld werkt in mijn voordeel. Er valt mij immers niets te verwijten. Daarnaast ben ik, juist vanwege mijn leeftijd, een leider waar D66 nog jaren mee door kan.”

Of Dylan Coppers inderdaad de nieuwe lijsttrekker van D66 wordt, valt nog te bezien. Hij krijgt namelijk concurrentie van Rob Jetten (36) die zich vanmorgen óók meldde als kandidaat-lijsttrekker. “De heer Jetten heeft zeker kwaliteiten, maar de strijd om het lijsttrekkerschap gaat hij tegen mij niet voeren”, denkt Coppers. “Dat zou namelijk ontzettend laf zijn, tegen een kind.”

 
Deel dit artikel: