Dierenliefhebbers kritisch over kat-drone

Kunstenaar Bart Jansen krijgt veel kritiek op de drone die hij maakte van zijn overleden kat. Hij maakte propellers aan de pootjes en veranderde het dier zo in een echt vliegende drone. “Smakeloos”, zeggen dierenliefhebbers.

orvillecopterOp zijn website toont Jansen meer creaties van dode dieren. Zo maakte hij een onderzeeboot van een dode das en gebruikte hij een dode struisvogel voor zijn zogenoemde ‘ostrichcopter‘.

De meeste kritiek kreeg hij op zijn Orvillecopter. Jansen gebruikte het opgezette lijf van zijn kat en maakte er een drone van. Zelf noemt hij het een ‘monument voor zijn overleden kat Orville’, maar dierenliefhebbers denken daar anders over.

Joop Vlettekamp uit Gouderak werkte ruim 40 jaar met katten. Hij vindt de kat-drone van Jansen smakeloos. “Katten zijn niet bedoeld om te vliegen”, moppert Vlettekamp. “In mijn leven heb ik talloze katten verzopen, maar het is nooit in me opgekomen om er vervolgens een helikopter van te maken. Het is walgelijk dat mensen zo met dieren omgaan.”

 
Deel dit artikel: