18 ℃

Dartclubs vierkant achter alcoholverbod: “Mensen komen hier om te sporten”

Dartclubs vierkant achter alcoholverbod: “Mensen komen hier om te sporten”
Foto: Charlie Evatt / Flickr CC BY-NC-SA 2.0

Het alcoholverbod in sportkantines dat staatssecretaris Maarten van Ooijen wil invoeren, kan rekenen op luid applaus van de Nederlandse dartverenigingen. De dartclubs kunnen niet wachten tot de drooglegging een feit is.

Als het aan staatssecretaris Van Ooijen ligt, wordt er binnenkort geen druppel meer gedronken in de sportkantines. De Remsbeekse dartvereniging Bulls Eye, die elke zaterdag traint in café Het Wapen van Remsbeek, staat vierkant achter het voorgenomen alcoholverbod. “Mensen komen in de eerste plaats naar onze dartvereniging om aan hun conditie te werken”, zegt voorzitter John Broeiens.

“Een glas water of thee rond het dartbord is geen enkel probleem”, zegt Broeiens. “Maar helaas komt het ook weleens voor dat iemand tijdens het darten een alcoholische consumptie nuttigt. Uiteraard treden we daar nu al hard tegen op, maar het ontbreekt nog aan een juridisch kader. Ik ben blij dat het kabinet daar nu aan werkt.”

Op tijd naar bed

Volgens Broeiens is een gezonde leefstijl in de amateurdartwereld de norm: “Amateurdarters zijn eigenlijk 24 uur per dag met hun gezondheid bezig. Dat begint al bij het ontbijt: voedzaam en vooral niet te vet. De doordeweekse avonden zijn gereserveerd voor cardiofitness, yoga en krachttraining. En uiteraard op tijd naar bed, want voldoende slaap is belangrijk. Dat alles is nodig om op zaterdagavond topfit voor het dartboard te kunnen staan. We mogen dan amateurs zijn, maar een goede amateurdarter neemt de sport uitermate serieus. Daar hoort uiteraard geen drank bij.”

 
Deel dit artikel: