23 ℃

Kabinet wil biertje in sportkantine verbieden: “Sport en gezelligheid gaan niet samen”

Kabinet wil biertje in sportkantine verbieden: “Sport en gezelligheid gaan niet samen”
Foto: Jeroen Meuwsen Fotografie / BY BY / Shutterstock.com

Staatssecretaris Maarten van Ooijen van Volksgezondheid wil alcohol in sportkantines in de toekomst gaan verbieden. Volgens hem wordt het hoogste tijd dat het kabinet elke vorm van gezelligheid in de sport in de kiem smoort.

Staatssecretaris Van Ooijen (ChristenUnie) vindt het de hoogste tijd dat het kabinet de sportkantines drooglegt. Hij zegt het ook helemaal geen probleem te vinden om belerend te worden genoemd: “Weet je wie ook belerend was? Onze Here Jezus. Met trots draag ik deze geuzentitel. Jezus was niet alleen belerend, maar hij dronk ook niet na elk tennispartijtje een karaf rode wijn. Tenminste, de Bijbel schrijft daar niets over en dat zegt al genoeg.”

Van Ooijen wil in de toekomst nog verder ingrijpen in het assortiment van sportkantines: “Het is toch van de zotte dat in alle sportkantines cola, sinas, 7-up en zelfs tosti’s worden aangeboden? Wat heeft dat in hemelsnaam nog met sport te maken? Waar is de discipline gebleven? En verder is het godgeklaagd dat zo’n beetje alle sportcomplexen in hun douches warm water uit de kraan laten stromen. Nee, willen we van sport weer een verantwoord uitje maken, dan zullen we al deze luxueuze gekkigheid moeten schrappen.”

 
Deel dit artikel: