D66 boos op Rutte: “Schandalig dat de premier niet ingrijpt bij onze partij”

Foto: Alexandros Michailidis / Shutterstock.com

Steeds meer D66’ers zijn kwaad op premier Mark Rutte. Zij vinden dat hij beter zijn best moet doen om hun partij in het gareel te houden.

D66 ligt zwaar onder vuur na een vernietigend rapport over grensoverschrijdend gedrag binnen de partij. Meerdere partijleden zouden zich ongepast hebben gedragen en een onderzoek naar hun gedragingen werd door D66 achtergehouden.

Bij D66 hoor je steeds meer gemor over het leiderschap van Mark Rutte. Volgens hen heeft hij D66 veel te lang zijn gang laten gaan. Een Kamerlid van de Democraten wil anoniem graag zijn ei kwijt over het gebrek aan regie van Rutte: “Door het gebrek aan leiderschap van onze premier is het bij onze partij gierend uit de klauwen gelopen. Hij had moeten ingrijpen toen duidelijk werd dat wij door interne problemen de weg kwijt dreigden te raken. Door zijn lakse optreden zitten wij nu in de problemen.”

Ook het bestuur van D66 begrijpt niet dat Rutte niet eerder heeft ingegrepen. Volgens een bestuurslid van D66 zou Rutte weinig begrepen hebben van de Nieuwe Bestuurscultuur die Kaag predikt: “Een Nieuwe Bestuurscultuur betekent dat je ingrijpt als anderen er een potje van maken. Dat je het morele failliet van D66 binnenskamers hard veroordeelt, zodat wij eerder onze intellectuele leegte kunnen verdoezelen. Maar niets van dat alles. Rutte laat ons gewoon aan ons lot over, terwijl hij ons juist als kleutertjes bij de hand moet nemen. Dat hij dit niet heeft gedaan zal nog lang aan hem blijven kleven.”

 
Deel dit artikel: