19 ℃

“Coronavirus inderdaad heel gevoelig voor Ramses Shaffy”

Foto: YT CC

Nederland zong dinsdagmiddag massaal het lied ‘Zing, Vecht, Huil, Bid, Lach, Werk en Bewonder’ van Ramses Shaffy, de vijftiende actie van Claudia de Breij. Viroloog Eric Stammelhuis noemt de massale samenzang heel nuttig: “Als het coronavirus ergens een bloedhekel aan heeft, dan is het wel aan Ramses Shaffy.”

Talloze radiozenders zonden op Bevrijdingsdag om 16:55 uur het bekende liedje van Ramses Shaffy uit. De bedoeling was dat alle Nederlanders zouden meezingen. De actie was georganiseerd door steunpersoonlijkheid Claudia de Breij.

Viroloog Eric Stammelhuis heeft goede hoop dat de actie bijdraagt aan het oplossen van de coronacrisis. “Van alle acties die Claudia de Breij in de afgelopen weken heeft verzonnen, was dit de meest nuttige”, aldus de arts. “Als er iets is wat we kunnen doen om ons leven weer terug naar normaal te brengen, dan is het zingen. We weten dat het coronavirus een enorme hekel heeft aan de muziek van Ramses Shaffy. En dan vooral het nummer ‘Zing, Vecht, Huil, Bid, Lach, Werk en Bewonder’. Daar kan het virus niet tegen.”

Het is niet toevallig dat Claudia de Breij juist Bevrijdingsdag aanwendde om het coronavirus kapot te zingen. Stammelhuis: “We kunnen natuurlijk in het laboratorium doormodderen met eventuele vaccins, maar uiteindelijk kan alleen Claudia de Breij ons uit deze nare situatie bevrijden. Ons land heeft behoefte aan Claudia de Breij. Juist nu.”

 
Deel dit artikel: