23 ℃

Chantal (42) kan haar spraak niet ophouden: “Het loopt er soms zo uit”

Chantal (42) kan haar spraak niet ophouden: “Het loopt er soms zo uit”
Foto: Tativophotos / Shutterstock.com

Verbale incontinentie komt vaker voor dan gedacht. Maar liefst 68% van de vrouwen heeft moeite om hun spraak op te houden. Chantal Nadorst (42) is al sinds haar puberteit verbaal incontinent.

“Soms voel ik het niet aankomen dat ik moet praten en dan loopt alles er zo uit uit ik zei gisteravond nog tegen mijn beste vriendin Corine die er ook last van heeft ik zeg Corine volgens mij ben ik verbaal incontinent en kan ik gewoon niet zo goed mijn spraak ophouden en toen zei zij ja dat heb ik soms ook en toen zijn we later nog even de stad in gegaan en heb ik deze tas gekocht zó leuk ja tassen heb je nooit genoeg zeg ik altijd maar hij past heel goed bij de rode jurk die ik vorige week gekocht heb”, aldus Chantal.

De aandoening is niet alleen hinderlijk voor de patiënten zelf, maar ook voor hun omgeving. Chantal herkent dat. “Ik zit vaak met mijn vriend Richard op de bank en dan blijf ik de hele tijd praten en dat heb ik dan helemaal niet in de gaten hij probeert wel te luisteren maar hij hoort soms maar half wat ik zeg laatst was ik met mijn beste vriendin Corine wezen shoppen en toen had ik een nieuwe tas gekocht dus ik vertelde Richard dat ik een nieuwe tas had gekocht leuk hè maar hij reageerde helemaal niet zo raar.”

 
Deel dit artikel: