CDA-lijsttrekker Henri Bontenbal ambitieus: “Vijf zetels zeker haalbaar”

CDA-lijsttrekker Henri Bontenbal ambitieus: “Vijf zetels zeker haalbaar”
Foto: CDA / Leonard Walpot

DEN HAAG - De campagne voor de komende verkiezingen is nog niet eens begonnen, maar het CDA lijkt nu al verzekerd van een plekje in de Tweede Kamer. Volgens een peiling van I&O Research kan het CDA rekenen op drie zetels. En als het aan lijsttrekker Henri Bontenbal ligt, blijft het daar niet bij.

Trots kijkt Bontenbal naar de nieuwste peilingen, waarin zijn partij drie zetels krijgt toebedeeld. “We mogen natuurlijk niet te vroeg juichen, maar dit geeft wel aan dat Nederland behoefte heeft aan een sterk christendemocratisch middengeluid”, glundert de lijsttrekker. “En dit is nog maar het begin. Het zou me niet verbazen als we bij de verkiezingen in november op vijf zetels uitkomen. Dat klinkt misschien erg ambitieus, maar ik denk dat het kan.”

Bontenbal legt de lat hoog, dat is duidelijk. Hoe ziet hij de toekomst van het CDA voor zich? “Kijk, we moeten niet overmoedig worden”, nuanceert hij. “We moeten het CDA de kans geven om volwassen te worden. Eerst drie zetels, misschien vier of vijf en daarna rustig doorgroeien. Ik sluit niet uit dat het CDA straks in de top 20 van grootste politieke partijen van Nederland staat.”

Is er een kans dat het CDA in de toekomst gaat meeregeren? Bontenbal glimlacht bij de gedachte: “Dat is nu natuurlijk nog niet aan de orde, maar stiekem denk ik daar wel over na. Over tien, twaalf jaar… wie weet!”

 
Deel dit artikel: