13 ℃

CDA geeft duidelijkheid: “Alles moet anders en daarom veranderen we niets”

CDA geeft duidelijkheid: “Alles moet anders en daarom veranderen we niets”
Foto: Lev Radin / Jade ThaiCatwalk / Shutterstock.com

Het CDA voerde gisterenavond spoedoverleg om de belabberde verkiezingsuitslag van vorige week te evalueren. De partij heeft besloten dat het allemaal anders moet en daarom gaat het CDA zo weinig mogelijk veranderen.

Het knetterde gisterenavond tijdens een door het CDA in allerijl opgezet spoedoverleg over de uitslag van de Provinciale Statenverkiezing van afgelopen week. De uitkomst van dit crisisberaad is eenduidig en onomwonden: alles moet anders. En daarom komt de partij met een duidelijk signaal aan haar massaal weggelopen kiezers: “We gaan helemaal niets nieuws doen of veranderen.”

Partijleider Wopke Hoekstra stond na het crisisoverleg met rechte rug voor de aanwezige journalisten: “We hebben een stevig, maar verhelderend overleg gehad. Iedereen die vanavond aanwezig was, is het erover eens dat het roer binnen het CDA volledig om moet. En daarom hebben we besloten dat ik partijleider blijf, dat we in de coalitie blijven zitten en verder ook met geen enkel concreet plan zullen komen. Hiermee willen we een duidelijk signaal afgeven aan alle voormalige CDA-kiezers: we nemen jullie serieus!”

 
Deel dit artikel: