13 ℃
CDA-leider proeft steun

Hoekstra kan zijn immense populariteit zelf ook moeilijk verklaren

Hoekstra kan zijn immense populariteit zelf ook moeilijk verklaren
Foto: Alexandra Pandrea / Shutterstock.com

“Ik proef steun vanuit de partij. En niet zo’n beetje ook. Ze lopen met mij weg. Zijn het mijn leiderschapskwaliteiten? Mijn winnaarsmentaliteit? Mijn charisma? Ik weet het niet precies”, zei CDA-leider Wopke Hoekstra bij het crisisoverleg van zijn partij.

Ondanks de voor het CDA dramatisch verlopen provinciale verkiezingen, ziet Hoekstra geen reden om op te stappen. “Nee, zo ben ik niet”, stelt hij de CDA’ers gerust. “Natuurlijk beginnen andere partijen nu aan mij te trekken. Ik kan me voorstellen dat een partij als de BBB maar wat graag van mijn expertise en politieke ervaring gebruik zou willen maken. Maar ik laat het CDA niet in de steek.”

Volgens Hoekstra is er ‘veel emotie en verdriet’ binnen de partij: “Het is natuurlijk uitermate teleurstellend dat de provinciale kandidaten kennelijk niet over de juiste kwaliteiten beschikken om kiezers aan zich te binden. Daar moeten we wat mee. Maar diep van binnen weet iedereen ook wel dat het niet aan mij ligt. En ja, natuurlijk verdien ik beter. Maar ik heb er lang over nagedacht en ik wil het CDA graag nog een kans geven.”

 
Deel dit artikel: