16 ℃

Caroline van der Plas komt later vandaag met lijst van partijen die mogen deelnemen aan verkiezingen

Caroline van der Plas komt later vandaag met lijst van partijen die mogen deelnemen aan verkiezingen
Foto: Jeroen Meuwsen Fotografie / Shutterstock.com

BBB-leider Caroline van der Plas zal vandaag nog bekendmaken welke partijen haar toestemming hebben om deel te nemen aan de komende verkiezingen. De verwachting is dat de VVD niet op de lijst zal staan.

Na de val van het kabinet Rutte IV volgen waarschijnlijk dit najaar al nieuwe verkiezingen. Alle huidige partijen willen daaraan deelnemen, maar het is nog de vraag of dat mag van Caroline van der Plas. Eerder zei Van der Plas al dat ze niet met Mark Rutte in een nieuw kabinet wil. Hierdoor zat er voor Rutte niets anders op dan de politiek te verlaten. Andere politici wachten nog op toestemming van Caroline van der Plas.

“Voor de verkiezingen moet ontzettend veel worden voorbereid”, zegt VVD-fractieleider Sophie Hermans. “Er moet een kieslijst worden opgesteld en een campagne worden opgezet. Maar we kunnen uiteraard pas met de voorbereidingen beginnen als we van Caroline van der Plas toestemming hebben om mee te doen. De kiezer krijgt zeker een stem, maar eerst is het woord aan Caroline van der Plas.”

 
Deel dit artikel: