18 ℃

Mark Rutte stapt uit de politiek: “Ik wil stoppen op mijn hoogtepunt”

Mark Rutte stapt uit de politiek: “Ik wil stoppen op mijn hoogtepunt”
Foto: Martinbertrand.fr / Shutterstock.com

Mark Rutte stopt als lijsttrekker van de VVD en stapt uit de politiek. Rutte wil naar eigen zeggen graag ‘stoppen op zijn hoogtepunt’.

“Na Jan Peter Balkenende trof ik land aan dat tot op het bot verdeeld was. Onder mijn leiding heb ik Nederlanders weer bij elkaar gebracht en ons land zien opbloeien. Daar haal ik mijn voldoening uit”, aldus Rutte.

Volgens Rutte is het altijd goed om op je hoogtepunt te stoppen: “In mijn rol als premier heb ik een ongekende populariteit opgebouwd. Daar ben ik oprecht dankbaar voor. De VVD staat er sterker voor dan ooit. Mijn opvolger komt dus in een gespreid bedje. Ik durf best de verwachting uit te spreken dat mijn partij bij de komende verkiezingen minimaal een handvol zetels binnen gaat harken.”

Trots

“Ik weet dat ik het land sterker achterlaat dan het ooit was. Dat vervult mij met trots, maar tegelijk begrijp ik ook het verdriet om mijn vertrek”, aldus Rutte. “Ik snap heel goed dat iedereen graag had gezien dat ik nog een paar jaar was doorgegaan. Niemand voelt beter aan wat er leeft in het land dan ik. Het is te hopen dat mijn opvolger net zo succesvol wordt als ik, al begrijp ik best dat ik de lat enorm hoog heb gelegd.”

 
Deel dit artikel: