13 ℃

Breda verplaatst ziekenhuis zodat 538-feest toch kan doorgaan

Foto: Hung Chung Chih / Shutterstock.com

Het Amphia Ziekenhuis in Breda verhuist tijdelijk naar een andere locatie, verder weg van het Chasséveld. Daardoor kan het festival 538 Oranjedag toch doorgaan.

538 kreeg veel kritiek op het festival. Veel Nederlanders vonden het ongepast om een feest met 10.000 bezoekers te organiseren op korte afstand van het ziekenhuis, waar coronapatiënten vechten voor hun leven. De gemeenteraad van Breda heeft daarom besloten om de patiënten tijdelijk elders onder te brengen.

Ruim 500 patiënten worden per ambulance of helikopter overgebracht naar een noodziekenhuis buiten de stad. “We weten zeker dat ze daar niets van het festival zullen meekrijgen. Zo hebben we zowel voor de patiënten als voor de festivalbezoekers een acceptabele oplossing bedacht”, zegt de Bredase burgemeester Paul Depla.

Er zouden inmiddels ook plannen zijn voor 538-festivals bij andere ziekenhuizen, waaronder het AMC in Amsterdam. De ruim duizend patiënten van het AMC verhuizen daarvoor tijdelijk naar een tent in een weiland bij Abcoude.

 
Deel dit artikel: