16 ℃

538 belooft ook feest voor mensen die nu nog op de intensive care liggen

Foto: YT CC

Er komt ook een festival voor mensen die nu nog op de intensive care liggen. Dat bevestigen bronnen rond de omstreden 538 Oranjedag.

538 wilde in Breda een Fieldlab-testfeest met 10.000 bezoekers. Dat zorgde voor een stortvloed van kritiek. Veel mensen vinden het massale festival ongepast, vooral omdat de feestlocatie vlakbij een ziekenhuis ligt waar coronapatiënten op de intensive care liggen.

“538 en de gemeente zijn helemaal gek geworden. Hier verderop liggen mensen in het ziekenhuis te creperen aan corona en dan gaan ze hier de polonaise lopen”, moppert Anton de Visser uit Breda in De Telegraaf.

Inmiddels is besloten om het festival niet door te laten gaan. Bronnen rond de organisatie melden dat 538 is geschrokken van de commotie: “We snappen dat mensen bang zijn dat ze iets missen, omdat ze nog op de intensive care in coma worden gehouden. Maar we kunnen iedereen geruststellen: als ze het overleven, organiseren we voor hen ook een feest. Wij weten heel goed wat er in ons land aan de hand is.”

 
Deel dit artikel: